detector.media
07.08.2020 13:48
У справі про вбивство журналіста Сергієнка з’явився новий підозрюваний – ДБР
У справі про вбивство журналіста Сергієнка з’явився новий підозрюваний – ДБР
Зараз вирішують питання про арешт підозрюваного.

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосили підозру учаснику злочинної організації, причетному до вбивства журналіста Василя Сергієнка в квітні 2014 року. Про це ДБР повідомило 6 серпня.

Новому підозрюваному інкримінують участь у злочинній організації (ч. 1 ст. 255 КК України). Санкція статті передбачає від п’яти до 12 років позбавлення волі.

«Слідством встановлено, що підозрюваний 4 квітня 2014 року у складі злочинної організації брав участь у викраденні, катуванні та подальшому вбивстві героя України, журналіста Василя Сергієнка у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області», – йдеться в повідомленні.

Офіс генерального прокурора повідомив, що наразі вирішується питання про арешт підозрюваного. На лаві підсудних у цій справі перебувають шестеро осіб, двох – оголосили в розшуку.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим на смерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва, а саме: Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Романа Недибалюка та Віктора Горбенка, за фактом викрадення і вбивства Сергієнка. 

Суд у справі Сергієнка почався в 2016 році, але з різних причин вона передавалася з одного суду Черкаської області до іншого. За чотири роки змінилося 12 колегій суддів. З лютого 2019 року справу слухає Городищенський районний суд на чолі з головуючою Людмилою Синицею. За 9 місяців процес не просунувся далі початкової стадії - оголошення обвинувального акта.

У червні 2019 цей суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а 2 серпня відпустив із СІЗО під домашній арешт й Вадима Мельника. У листопаді 2019 Мельника взяли під варту до 12 січня 2020 року.

24 січня 2020 року Офіс Генерального прокурора (ОГП) направив до суду обвинувальний акт у справі вбивства журналіста та учасника Євромайдану Василя Сергієнка.

Державне бюро розслідувань 12 червня 2020 року провело обшук у будинку, який орендує родина колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, у рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Василя Сергієнка. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY