detector.media
05.08.2020 11:45
Антимонопольний комітет не бачить ознак порушень у новій моделі дистрибуції «Футболів»
Антимонопольний комітет не бачить ознак порушень у новій моделі дистрибуції «Футболів»
Антимонопольний комітет України не знайшов ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції у діях «Медіа Групи Україна», яка планує перевести дистрибуцію каналів «Футбол» на індивідуальну передплату та надає права на ці канали обмеженому колу партнерів.

Про це йдеться у відповіді комітету на лист Асоціації правовласників і постачальників контенту.

У листопаді 2019 року асоціація звернулася до медіагрупи та регулятора з проханням забезпечити рівні умови ретрансляції телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2», а не лише для трьох гравців (Xtra TV, Oll.tv та «Воля»). Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенаправила його до Антимонопольного комітету України.

На думку АМКУ, «Медіа Група Україна» сформувала однаковий підхід до всіх провайдерів програмної послуги щодо розповсюдження телеканалів та умов договору. Адже при розповсюдженні каналів за індивідуальною передплатою a la сarte провайдер не впливає на вартість пакету: його ціна стала 109 грн. Також за умовами укладання агентського договору провайдери отримують винагороду у розмірі 15% від доходу від абонента, якому ретранслюється пакет.

«Телеканали «Футбол 1» та «Футбол 2» є інтелектуальною власністю та результатом здобуття завдяки власним досягненням переваг над іншими суб’єктами господарювання; на території «України» у телеканалів «Футбол 1» та «Футбол 2» є конкуренти; створено телеканал «Футбол 3», який буде доступний усім провайдерам», - йдеться у листі АМКУ.

У коментарі «Детектору медіа» голова асоціації Наталія Клітна зазначила, що поки що не має рішення, як реагувати на відповідь комітету. «Економічна криза виявилась ефективнішою за рішення Антимонопольного комітету», - додала вона.

Нагадаємо, телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» планували цього року перейти на нову модель дистрибуції: за індивідуальною передплатою a la carte за ціною 109 гривень. Відповідно, вони мали вийти з широких пакетних пропозицій провайдерів, де їхнє місце займе новостворений телеканал «Футбол 3». Спершу перехід на нову модель дистрибуції планувався з 1 лютого, а після аналізу готовності користувачів і партнерів його перенесли на 15 березня. А у березні цей перехід перенесли через пандемію. Зрештою у 2020 році «Медіа Група Україна» вирішила не вводити перехід каналів «Футбол» на продаж за індивідуальною передплатою a la carte

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY