detector.media
31.07.2020 13:35
Після кодування на супутнику не було нових випадків кардшарингу, - представник «Медіа Групи Україна»
Після кодування на супутнику не було нових випадків кардшарингу, - представник «Медіа Групи Україна»
Після кодування на супутнику телеіндустрія досягла максимуму для безпеки контенту, який поширюється через супутниковий сигнал, вважають у медіагрупах.

Про це пишуть «Факти».

«Впровадження системи кодування дозволяє відстежити, звідки пірат бере сигнал наших каналів, і в кооперації з партнером-провайдером його заблокувати. І, відповідно, не доводити до подання заяви у правоохоронні органи», – пояснює виконувач обов’язків керівника дивізіону Pay & Digital TV StarLightMedia Микола Фаєнгольд.

За його словами, у StarLightMedia вже є чимало прикладів, коли кодування допомогло запобігти піратству. Наприклад, один з найбільших піратів взяв у трансляцію телеканал Setanta Sports Ukraine, чиїм офіційним дистриб’ютором є медіагрупа. Команда Центру моніторингу контенту StarLightMedia знайшла джерело сигналу. Визначили, що це масштабний ОТТ-гравець, вирахували дані абонентів, які займалися піратством, відключили облікові записи, після чого сигнал зник.

Телеіндустрія вибрала для захисту своїх телеканалів систему умовного доступу до сигналу Verimatrix. Вона є однією з найбільш стійких від злому систем у світі, що підтверджується відсутністю відомих нам інцидентів, стверджує Сергій Чернящук – експерт з питань інтелектуальної власності «Медіа Групи Україна».

За його словами, з моменту її використання для захисту супутникового сигналу телеканалів у медіагрупі більше не було випадків кардшарингу (незаконна масова роздача закодованого супутникового сигналу з однієї карти доступу шляхом зламу коду), хоч питання з піратством і залишається відкритим. Йдеться про використання CAM-модулів або STB-ресиверів для прийому супутникового сигналу і подальшої незаконної ретрансляції телеканалів у мережах кабельних і IPTV-операторів.

Після появи  системи кодування супутникового сигналу Verimatrix Viasat закрив систему кодування NDS, яка не відповідала новим стандартам безпеки супутникового мовлення. Відповідно, компанії, які представляли послуги піратських сервісів і отримували доступ до телебачення шляхом злому кодування, втратили можливість це робити.

За словами пана Чернящука, всі без винятку кардшарингові платформи і сервіси оголосили своїм абонентам про припинення надання кардшаринга телеканалів, які кодуються цією системою. Експерт зазначив, що це єдиний і головний приклад ефективності застосування системи умовного доступу Verimatrix. Але у глобальному плані кардшаринг не зник, подібні  платформи продовжують піратити безліч національних і міжнародних телеканалів.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня. Канали закодовані системою умовного доступу Verimatrix.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY