detector.media
30.07.2020 14:15
Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналістці Любові Величко
Поліція відкрила кримінальне провадження через погрози журналістці Любові Величко
Поліція поки не почала розслідування за заявою пані Величко про перешкоджання її діяльності.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через погрози в соціальній мережі журналістці, авторці розслідування про російські телеграм-канали Любові Величко. Про це 30 липня повідомила поліція Київської області

«До Броварського відділу поліції звернулась журналіст із заявою про те, що на власній сторінці в одній з соціальних мереж Інтернету вона неодноразово виявляла повідомлення від невідомого з погрозами фізичної розправи на її адресу», – йдеться в повідомленні.

Розслідування почали за ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 15 липня 2020 року журналістка Любов Величко повідомила, що отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали «"Тєлєга" для Слуги. Як Телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради», яке 13 липня опублікували Liga.net, Texty.org та Інститут масової інформації. Після аналізу понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах «Темный рыцарь», «Макс Бужанский», «Dubinsky.pro», «Легитимный» та «Резидент», журналістка визначила, що два останніх можуть адмініструвати з РФ.

29 липня журналістка Любов Величко подала до Броварського відділку поліції заяву про погрози вбивством та перешкоджання професійній діяльності.

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав розслідувати погрози і тиск на журналістку Любов Величко.

Фото: 112 Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY