detector.media
24.07.2020 20:45
У Латвії ОТТ-платформу Kartina.tv заблокують за нелегальну трансляцію телеканалів
У Латвії ОТТ-платформу Kartina.tv заблокують за нелегальну трансляцію телеканалів
Як визначив регуляторний орган, контент порушував авторські права, а в деяких випадках сприяв розпалюванню ненависті.

У Латвії ОТТ-платформу Kartina.tv заблокують за нелегальну трансляцію телеканалів. Таке рішення прийняла Національна рада з питань електронних ЗМІ (NEPLP), повідомляє Delfi.

За рішенням регулятора доступ до порталу повинні закрити інтернет-провайдери. Доступ до адрес kartina.tv і play.kartina.tv буде закритий до 9 жовтня, після чого блокування може бути продовжено.

У NEPLP відзначили, що контент порталу порушував авторські права та в деяких випадках був спрямований проти Латвії і її жителів, сприяв розпалюванню ненависті.

Регулятор розглядає ще кілька адміністративних справ за аналогічні правопорушення. Власників порталів guzei.tv, tv.guvei.com, rus-tv.com, fanat.tv і kuvalda.tv рада зобов'язала або отримати дозвіл на ретрансляцію, або припинити ретрансляцію телепрограм в Латвії.

Нагадаємо, у липні 2019 року «Медіа Група Україна» уклала контракт з ОТТ оператором Kartina.tv на ретрансляцію міжнародних версій телеканалів «Україна» та НЛО TV – Ukraine 1/Ukraine 2 і NLO TV 1/NLO TV 2. Із липня 2020 року на Kartina.tv став доступний інформаційний канал «Україна 24».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY