detector.media
22.07.2020 11:20
У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі
У Мальті знайшли пораненим посередника у вбивстві журналістки Каруани Галіцїі
Він 22 липня мав дати свідчення в цій справі у суді Валлетти.

У Мальті 21 липня колишнього таксиста Мелвіна Теума, який зізнався в участі у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галісії, знайшли з ножовими пораненнями горла й тулуба. Він зараз перебуває в лікарні в критичному стані. Про це 22 липня повідомляє The Guardian.

Влада Мальти та місцеві ЗМІ повідомили про цей інцидент за годину до того, як Мелвін Теума мав свідчити у справі про вбивство журналістки на суді Валлетти.

Після зізнання Мелвін Теума перебував під цілодобовою охороною. Ввечері 21 липня його адвокат повідомив поліцейським, що не може зв’язатися з підзахисним. Офіцери поліції знайшли Мелвіна Теума з колото-різаними пораненнями. Правоохоронці стверджують, що він сам завдав собі шкоди. «Перші ознаки вказують, що Мелвін Теума сам поранив себе, але розслідування триває, – йдеться в повідомленні поліції.

Як писав ДМ, влада Мальти 25 листопада 2019 року в обмін на свідчення в суді помилувала Мелвіна Теуми, одного з підозрюваних у справі про вбивство журналістки Дафни Каруани Галісії.

Нагадаємо, 53-річна Дафна Каруана Галіція загинула 16 жовтня 2017 року. Її автомобіль вибухнув незабаром після того, як вона виїхала з дому. Пані Каруана Галіція була відома своїми розслідуваннями корупції прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската та інших представників влади на основі «Панамського архіву».

У травні 2019-го Рада Європи закликала Мальту провести незалежне розслідування щодо вбивства журналістки.

Незабаром після її вбивства на Мальті затримали трьох підозрюваних, їм висунули офіційні звинувачення.

21 вересня 2019 року прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат призначив суддю у відставці Емерітуса Майкла Малліа провести незалежне громадське розслідування вбивства журналістки.

20 листопада 2019 року поліція затримала бізнесмена, власника компанії 17 Black Йоргена Фенека в рамках кримінального провадження щодо вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції. Через його свідчення у Мальті заарештували колишнього главу апарату уряду

На тлі протестів через вбивство журналістки Дафни Каруани Галіції Джозеф Мускат 12 січня пішов у відставку з посади прем'єр-міністра Мальти.

Фото: Darrin Zammit Lupi/Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY