detector.media
14.07.2020 15:00
Human Rights Watch закликав українську владу гарантувати безпеку Сергацковій
Human Rights Watch закликав українську владу гарантувати безпеку Сергацковій
Співзасновниця «Заборони» планує подавати до поліції заяву через нападки в інтернеті.

Організація Human Rights Watch закликала українську владу гарантувати безпеку членкині ГО «Громадське телебачення» й співзасновниці видання «Заборона» Катерині Сергацковій, після публікації її особистих даних в інтернеті. Про це організація повідомила 14 липня.

«Журналістам не потрібно боятися за своє життя через те, що вони повідомляють. Українська влада повинна негайно розслідувати ці загрози й гарантувати безпеку Сергацковій та її сім'ї», – сказав директор HRW по Європі й Центральній Азії Х'ю Вільямсон.

Пані Сергацкова розповіла HRW, що зв'язалася з адвокатом та подаватиме заяву в поліцію через оприлюднення її особистої інформації.

«Український уряд має захищати журналістів, коли їм загрожують і переслідують, у тому числі, коли це переслідування відбувається в інтернеті», – додав Х'ю Вільямсон.

Нагадаємо, Роман Скрипін написав образливі пости про Катерину Сергацкову після скандалу довкола матеріалу «Заборони» про StopFake. Фактчекінговий проєкт заявив про посилення інформаційних атак проти команди через матеріал видання «Фейсбук заблокував Заборону за критику неонацистів. Виявилося, що українські фактчекери соцмережі тісно з ними товаришують».

hromadske висловило готовність стати майданчиком для дискусії між виданням «Заборона» та фактчекінговим проєктом StopFake, а також закликало медіаспільноту до ширшої дискусії. Крім того, члени ГО «Громадське телебачення» також засудили висловлювання Романа Скрипіна щодо Катерини Сергацкової.

Фото: HRW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY