detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.07.2020 14:43
Нацрада перевірить «112 Україна» через цитати Медведчука зі схваленням Путіна
Нацрада перевірить «112 Україна» через цитати Медведчука зі схваленням Путіна
На «112 Україна» по кілька разів на день показували цитату Медведчука зі схваленням і підтримкою Путіна.

2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна», який показував підводки з цитатами Віктора Медведчука зі схваленням і підтримкою міжнародних ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

За даними моніторингу Нацради, 22 і 23 червня «112 Україна» по п’ять разів на день показував цю підводку, 24 червня – один раз. У підводці наведено коментарі Віктора Медведчука державному виданню РФ «Російській газеті» з приводу статті Володимира Путіна в журналі The National Interest з переглядом історії Другої світової війни. У цій статті, зокрема, Путін поклав відповідальність за початок війни крім нацистської Німеччини на країни Західної Європи та Польщу. Зовнішньополітичні відомства Польщі та інших європейських країн засудили ці меседжі Путіна.

Члени Нацради одноголосно підтримали проведення перевірки.

Нагадаємо, на цитати Медведчука про Путіна в ефірі «112 Україна» звернула увагу у своєму дописі на фейсбук шеф редакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова.

22 червня Нацрада заявила, що реагуватиме на трансляцію в ефірі каналу «112 Україна» концерту з Кремля та висловлювань голови партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY