detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
01.07.2020 16:30
Комітет гуманітарної та інформполітики проситиме Київ не обмежувати роботу кінотеатрів та кінозйомки
Комітет гуманітарної та інформполітики проситиме Київ не обмежувати роботу кінотеатрів та кінозйомки
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики проситиме Київську міську державну адміністрацію не обмежувати знову діяльність кінотеатрів та кіноіндустрії через посилення карантинних обмежень. Рішення про таке звернення комітет ухвалив на засіданні 1 липня.

Заступник голови комітету Павло Сушко нагадав, що рішенням КМДА 1 липня знову посилено карантинні заходи в Києві, і під ці заходи потрапила кіноіндустрія. Зокрема, заборонено проведення розважальних заходів, у тому числі й сеансів у кінотеатрах після 22:00. «Але кінотеатри працюють увечері, і о 22-й годині – найкасовіші сеанси. Не потрібно так нагибати кінотеатри», - зауважив пан Сушко.

Також під ці обмеження можуть потрапити і кінозйомки: продакшни не матимуть можливості проводити нічні зйомки, додав пан Сушко.

Він запропонував звернутися з цього приводу до КМДА – і члени комітету одноголосно підтримали таке звернення.

Нагадаємо, Кабмін дозволив кінотеатрам відновити роботу з 2 липня за умови, що наповненість зали на кіносеансі не перевищуватиме 50%. Проте 1 липня мер Києва Віталій Кличко оголосив про посилення карантинних обмежень у Києві, серед них – обмеження роботи кінотеатрів після 22:00.

Як писав ДМ, українські кінотеатри припинили працювати 12 березня 2020 року у зв'язку з каратнином, введеним через пандемію коронавірусу. 12 червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що кінотеатри в Україні відкриються не раніше 2 липня, бо працювати на той момент при 30% наповненості залів – нерентабельно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY