detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
17.06.2020 16:17
Через кодування в Україні супутникові оператори можуть втратити 700 тисяч домогосподарств — Онно Зонневельд
Через кодування в Україні супутникові оператори можуть втратити 700 тисяч домогосподарств — Онно Зонневельд
В Україні залишиться 3,4-3,8 млн супутникових домогосподарств, прогнозує представник SES Astra.

Через кодування сигналу каналів українських медіагруп на супутнику супутникові оператори можуть втратити в Україні 700 тисяч домогосподарств. Про це повідомив голова представництва SES Astra AB в Україні та країнах СНД Онно Зонневельд.

«Думаю, ми втратимо близько 700 тисяч домогосподарств. Тобто в Україні буде не 4,5 млн DTH-домогосподарств, а 3,8 млн. Можливо, навіть 3,4 млн. Далі потенціал платного супутникового мовлення, цитуючи Ярослава Пахольчука (генеральний директор «1+1 медіа». - ДМ), - 600-700 тис. абонентів», - сказав пан Зонневельд.

Втім, на його думку, це незначна втрата для бізнесу SES. «Ми продовжуємо продавати, як і продавали. Тут нічого не змінюється. Звісно, постраждає наше пряме охоплення українських домогосподарств через супутник. Але це не вплине на наш бізнес. Кодування зміцнює телебачення як бізнес. А це для нас добре. Це дає нам стабільність», - пояснив він.

Онно Зонневельд вважає, що потенціал для ринку платного телебачення ще є й абоненти переходитимуть у цей сегмент, але це буде повільне зростання.

За його словами, українці «неохоче прибирають свої тарілки» і переважно дивляться медіагрупи через цифровий ефір Т2, а решту каналів - через відкритий супутник.

Нагадаємо, ринок DTH отримав значно менше, ніж сподівався від кодування каналів медіагруп на супутнику. Зокрема, після кодування 70% супутникових абонентів залишилися з безкоштовним супутником і не перейшли на платний супутник або на інші типи прийому сигналу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY