detector.media
09.06.2020 16:00
Станіслав Асєєв відмовився від участі в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу
Станіслав Асєєв відмовився від участі в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу
Пропозицію журналіст отримав від віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

Журналіст Станіслав Асєєв, якого незаконно утримували в окупованому Донецьку, повідомив, що відмовився від участі в робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на сході України. Причин відмови він не пояснив. Про це 9 червня журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

«Я особисто відмовився, бо не вважаю для себе можливим брати в цьому участь, саме в такому форматі. Причини такого рішення ми досить детально і довго обговорювали з віцепрем'єром, але розмова була конфіденційна, тож дозволю собі обмежитися вже сказаним», – розповів він.

Як писав ДМ, 9 червня 2020 року журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш взяли участь у консультаціях у робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на сході України. Їх залучили до консультацій як представників окремих районів Донецької області. Луганську область представляли юрист, голова Міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і відомий лікар Костянтин Лібстер. Денис Казанський і Сергій Гармаш наголосили, що наразі вже не йдеться про Консультаційну раду, яку раніше планували створити та проти якої виступило громадянське суспільство

Нагадаємо, 11 березня на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську сторони домовилися запровадити Консультативну раду, до якої мали увійти представники окремих районів Донецької та Луганської областей (фактично окупованих Росією територій).

Низка громадських організацій виступила проти прямого діалогу України з представниками ОРДЛО. Частина народних депутатів з владної фракції «Слуга народу» підписала відкрите звернення щодо неприпустимості визнання бойовиків стороною переговорів.

Фото: Станіслав Асєєв / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY