detector.media
06.06.2020 15:07
В Україні протягом 5 місяців 2020 року розслідувалось понад 400 справ щодо злочинів проти журналістів
В Україні протягом 5 місяців 2020 року розслідувалось понад 400 справ щодо злочинів проти журналістів
За 5 місяців до суду вже скеровано близько 10 обвинувальних актів.

В Україні протягом 5 місяців 2020 року розслідувалось понад 400 справ щодо злочинів проти журналістів. Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у відеозверненні з нагоди Дня журналіста.

«Гонгадзе, Шеремет, Веремій, Сергієнко, Бузина – в жодному з цих вбивств ще не поставлено законну крапку. Тим часом журналісти продовжують зазнавати перешкоджання професійній діяльності, тиску, отримувати погрози застосування насильства і піддаватися фізичній розправі. Всі ці факти неодмінно мають перевірятися органами правопорядку і на кожен з них має бути відповідна оперативна реакція», - сказала вона.

У поточному році, повідомила Венедіктова, правоохоронцями розслідувалося більше 400 кримінальних проваджень цієї категорії. Наразі вже завершено досудове розслідування у понад сотні проваджень.

За порушення прав журналістів про підозру цьогоріч повідомлено майже двом десяткам осіб. За 5 місяців до суду скеровано близько 10 обвинувальних актів.

За участі прокурорів у судах наразі розглядається близько п’яти десятків проваджень щодо журналістів проти трьох десятків торік. Водночас цьогоріч суди винесли лише 4 обвинувальних вироки.

Офіс Генерального прокурора в березні створив робочу групу для моніторингу та аналізу стану нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях стосовно злочинів проти журналістів.

Нагадаємо, за даними ІМІ, в Україні погіршується ситуація з фізичною агресією і нападами на журналістів.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів.

6 червня в Україні відзначають День журналіста.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY