detector.media
21.05.2020 11:20
В Офісі генпрокурора розповіли, які заяви Поклонської та Гіркіна з інтерв’ю використає слідство – ЗМІ (ОНОВЛЕНО)
В Офісі генпрокурора розповіли, які заяви Поклонської та Гіркіна з інтерв’ю використає слідство – ЗМІ (ОНОВЛЕНО)
Офісі генпрокурора також планує допити Дмитра Гордона як свідка.

Офіс генерального прокурора вивчив інтерв’ю Дмитра Гордона з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). Про це пише «Бабель», який має в розпорядженні аналітичну довідку Офісу генпрокурора.

Зібрану інформацію правоохоронці планують передати до Міжнародного кримінального суду, який використовує відео-інтерв’ю та інші медіаджерела як докази при розслідуванні воєнних злочинів і злочинів проти людяності.

Правоохоронці допитають Дмитра Гордона як свідка та планують отримати від нього оригінали відеозаписів інтервʼю для проведення необхідних експертиз.

Зазначається, що Ігор Гіркін під час інтерв’ю особисто підтвердив:

Наталя Поклонська в інтерв’ю підтвердила:

Нагадаємо, засновник видання «Гордон» Дмитро Гордон записав два відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). Реагуючи на протести громадськості, він заявив, що ці інтерв’ю проходили «у співдружності» з українськими спецслужбами і матеріали вже направлені в Міжнародний суд Гааги. В СБУ ж сказали, що подібна «співпраця» з журналістами не передбачена законом, а «ми діємо виключно в рамках закону». Гордон узяв обидва інтерв’ю з власної ініціативи, але спецслужба вивчає та аналізує їх і може використати як додатковий доказ захоплення Росією території України.

Фото: Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY