detector.media
15.05.2020 18:33
Роскомнагляд вимагає від Google заблокувати новину в «МБХ медиа» про заниження кількості смертей від COVID-19
Роскомнагляд вимагає від Google заблокувати новину в «МБХ медиа» про заниження кількості смертей від COVID-19
Онлайн-видання «МБХ медиа» опублікувало новину з посиланням на The Financial Times про те, що кількість померлих від COVID-19 в Росії може бути вищою за офіційні дані. Роскомнагляд хоче її заблокувати.

Про це пише «Радіо Свобода».

Роскомнагляд повідомив, що діє за рішенням Генеральної прокуратури РФ від 13 травня, в якому визнано, що в новині нібито є «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».

У «МБХ медиа» зазначають, що отримали повідомлення від Google днем раніше про запит на блокування статті. Видання попросили видалити статтю зі свого сайту або зробити її недоступною в Росії. Повідомляється, що безпосередньо до редакції Роскомнагляд з відповідною вимогою не звертався.

Раніше New York Times і Financial Times написали, що в Росії занижують показники смертності від коронавірусної інфекції. У МЗС Росії публікації назвали «безпідставними спекуляціями» і «черговим сенсаційним антиросійським фейком».

Як зазначили в МЗС РФ, подальша доля цих видань в Росії залежить від того, чи будуть ними опубліковані спростування. У The New York Times, своєю чергою, не сумніваються в достовірності матеріалу про статистику смертності від COVID-19 в Росії. 

Станом на 15 травня в Росії 262 842 інфікованих коронавірусом та 2 418 померлих. Офіційна кількість летальних випадків тут в рази менша, ніж в країнах зі схожою кількістю захворілих. Наприклад, у Великобританії 236 711 інфікованих та 33 998 смертей, в Іспанії 274 367 хворих та 27 459 смертей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY