detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
14.05.2020 18:22
Комітет гуманітарної та інформполітики не підтримав проєкт Шуфрича щодо перерозподілу коштів держбюджету
Комітет гуманітарної та інформполітики не підтримав проєкт Шуфрича щодо перерозподілу коштів держбюджету
Комітет порадив комітету з питань бюджету рекомендувати парламенту відхилити цей проєкт.

Члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики не погодилися з пропозиціями народного депутата Нестора Шуфрича скоротити видатки Національної комісії зі стандартів державної мови – на 33 600,0 тис. грн та секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови – на 15 886,2 тис. грн та спрямувати ці кошти в сумі 49 486,2 тис. грн на субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання апаратів штучної вентиляції легень.

Комітет гуманітарної та інформполітики порадив профільному комітету з питань бюджету, який є головним з розгляду цього питання, рекомендувати парламенту відхилити цей проєкт. Таке рішення було ухвалене на засіданні комітету 14 травня 2020 року.

Нагадаємо, проєкт закону №3413 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» був внесений Нестором Шуфричем 29 квітня цього року. Проєкт передбачав перерозподіл коштів з держбюджету зі статей на діяльність Національної комісії зі стандартів державної мови та секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови.

Нагадаємо, уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова написала заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Серед причин звільнення Тетяна Монахова назвала те, що за шість місяців так і не був створений Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY