detector.media
09.04.2020 15:20
Ткаченко спростував повідомлення «Голос.ua» про «позитивний тест на коронавірус»
Ткаченко спростував повідомлення «Голос.ua» про «позитивний тест на коронавірус»
Колишній генеральний директор телеканалу «1+1», нині народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко спростував інформацію видання «Голос.ua» про те, що він спершу опублікував нібито позитивний результат тесту на коронавірус COVID-19, а потім замінив його на негативний.

Про це Олександр Ткаченко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Сайт "Голос.ua" зараз розповсюджує інформацію, що я нібито спочатку опублікував позитивний результат тесту на коронавірус. Офіційно повідомляю: це фейк. Результат мого тесту — негативний. Мені дуже шкода, що в той час, коли наша країна щодня протистоїть гібридній війні, і ми самі постійно боремось з розповсюдженням фейкових новин, деякі наші ЗМІ вважають допустимим йти тим же шляхом», – повідомив він.

Видання пише, що пан Ткаченко оприлюднив пост та прикріпив до нього фото із позитивним результатом тесту, однак згодом нібито змінив кілька слів в публікації і додав інше фото.

Історія редагування запису свідчить: депутат лише уточнив, що пройшов тест вперше.

Нагадаємо, 8 квітня видання «Вести», яке пов'язують з ексміністром доходів і зборів часів Віктора Януковича Олександром Клименком, опублікувало матеріал з інфографікою під назвою «Где в Киеве зафиксирован Cоvid-19. Вести публикуют улицы и номера домов». Видання стверджує, що ці дані отримало від «джерел у медичних колах» і що «не має мети посіяти паніку». А свою публікацію пояснює двома причинами: щоб кияни мали уяву про масштаби епідемії в столиці та щоб мешканці будинків, де є спалахи, і навколишніх мікрорайонів не ігнорували карантин.

Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції прокоментував псевдосписки заражених коронавірусом, які тиражуються в інтернеті. Він повідомив, що дані про київських пацієнтів, хворих на коронавірус, містяться в базі Моніторингового центру з протидії поширення COVID-19, ця інформація захищена та не потрапляє у відкритий доступ.

Правозахисник, медіатренер, координатор проєкту «Без кордонів» Максим Буткевич назвав цю публікацю кричущим порушенням прав людини,  журналістських стандартів та законодавства України.

Служба безпеки України назвала фейком інформація видання «Вести», у якій наведено адреси будинків у Києві, де нібито проживають хворі на коронавірус COVID-19.

Фото: Олександр Ткаченко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY