detector.media
25.03.2020 19:30
Нацрада пропонує мовникам приєднатися до єдиної Бази контенту на час карантину
Нацрада пропонує мовникам приєднатися до єдиної Бази контенту на час карантину
Наповнення Бази даних здійснюватимуть самі компанії.

Про це повідомляє Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на офіційному сайті.

«У час, коли через пандемію критично обмежена можливість як створення, так і купівлі контенту, щоб забезпечити українські телевізійні компанії якісними програмами і передачами, передовсім пізнавальними і позитивними за змістом, пропонується ідея створення Бази даних контенту, до якої може отримати доступ будь-яка телекомпанія України», - йдеться у повідомленні.

Ідею Media Change Ukraine розробив та курує член Нацради Максим Онопрієнко.

Щоб приєднатися до ініціативи, потрібно зареєструватися на сайті, отримати доступ до каталогу контенту, обрати те, що потрібно для ефіру, і відправити заявку. Після цього менеджер сайту має забезпечити контакт із представниками власника медіапродукта.

Наповнення Бази даних здійснюватимуть самі компанії. До проєкту вже долучилися телеканали TV5 із Запоріжжя, «Вітер» із Кропивницького, «Місто» та ТV7+ із Хмельницького, МТВ з Маріуполя, «34 телеканал» із Дніпра, «Центральний  телеканал» з Полтави. Нацрада також запрошує долучитись всіх охочіх.

Умови участі: при реєстрації регламентується право на використання контенту без оплати, без передачі третім особам, без використання в інтернеті – лише засобами, передбаченими ліцензіями Національної ради, на період чинного, встановленого центральними органами влади, терміну карантину чи надзвичайної ситуації/стану.

«Наразі обмін контентом пропонується реалізувати найпростішим і найоперативнішим методом. База ще тільки починає наповнюватися і система реєстрації буде удосконалюватися, щоби бути максимально зручною для користувачів», - зазначають у Нацраді.

Нагадаємо, у рамках роботи над законопроєктом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» йде підготовка пакету змін до законів для підтримки креативного бізнесу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY