detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
16.03.2020 12:54
«Україна» в лютому припинила піарити Порошенка й майже забула Кличка – моніторинг
«Україна» в лютому припинила піарити Порошенка й майже забула Кличка – моніторинг
Матеріали в інтересах лідера «Європейської солідарності» переїхали на «Інтер».

У лютому з праймових новин телеканалу «Україна» повністю зник піар Петра Порошенка та «Європейської солідарності». Також за весь місяць лише раз піарили київського міського голову Віталія Кличка, який ще в грудні був одним із завсідників новин каналу. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за лютий 2020 року.

У лютому в новинах побільшало згадок про політичні партії. Про «Слуг народу» позитивно говорили кілька каналів: «Інтер», «1+1» і ICTV, про «Батьківщину» – на «Інтері», «Україні» та ICTV. Інші політичні партії розосередилися по окремих каналах: про «ЄС» на 5 каналі, що належить Петру Порошенку, «Опозиційну платформу – За життя» – на каналі Фірташа-Льовочкіна «Інтер» та каналі Медведчука «112 Україна», «Голос» хвалили на каналі Віктора Пінчука ICTV.

Зросла й кількість матеріалів з ознаками замовності (6,2% від загальної кількості). Більше половини таких матеріалів показав «Інтер», найчастіше згадуваною в підозрілих матеріалах політсилою залишається ОПЗЖ. На другому місці Рінат Ахметов — завдяки постійному піару на власному каналі «Україна», на третьому – Юлія Світлична, постійна героїня новин «Інтера».  Зросла і кількість згадок про Віктора Пінчука на його власних каналах ICTV та СТБ, а і на «Інтері» та «Україні».   

Зросла кількість порушень стандартів, зокрема стандарту відокремлення фактів від коментарів — переважно завдяки емоційним сюжетам про епідемію коронавірусу. Найбільше матеріалів із порушенням цього стандарту на СТБ — 58%, а «Україна» та «1+1» мають показник 51%. Новини Суспільного на цьому тлі виглядають майже ідеально. Більше про стандарти, порушення та тематику новин у лютому читайте та дивіться в підсумковому матеріалі з інфографікою.

Фото: president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY