detector.media
02.03.2020 15:11
Посольство Норвегії відмовило у в'їзді журналісту «Парламентской газеты»
Посольство Норвегії відмовило у в'їзді журналісту «Парламентской газеты»
Посольство Норвегії в Росії не видало візу та відмовило у в'їзді в країну журналісту «Парламентской газеты» Олександру Мащенку через те, що він проживає в окупованому Криму та отримав російське громадянство.

Про це пише «Крим.Реалії».

«Його документи на візу не були прийняті ні в візовому центрі, ні в посольстві на тій підставі, що він проживає в Криму і отримав російське громадянство», – йдеться в повідомленні.

У посольстві Норвегії уточнили, що російський закордонний паспорт журналіста, підписаний першим секретарем Дарією Діресен, не визнається країнами Шенгенської угоди.

Олександру Мащенку запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом. Він, своєю чергою, заявив, що у нього немає українського біометричного паспорта, і «отримувати його він не збирається».

Як пишуть ЗМІ, Олександр Мащенко хотів поїхати в Осло 27 березня на конференцію «Крим у геополітичній перспективі», організовану асоціацією «Народна дипломатія Норвегії». Представники цієї асоціації кілька разів відвідували Крим на запрошення окупаційної влади.

Нагадаємо, 29 лютого 2020 року головний редактор російськомовного телеканалу RTVI і автор YouTube-каналу «Редакція» Олексій Пивоваров повідомив, що його не пустили в Україну в аеропорту «Київ» («Жуляни»). 

На фото Олександр Мащенко

Фото: Парламентская газета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY