detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
12.02.2020 13:01
На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг
На каналі «Україна» був день без піару Ахметова в новинах, – моніторинг
Кількість піар-сюжетів в інтересах власника каналу на одиницю менша, ніж кількість днів у січні.

У січні через затишшя в парламенті та святкові дні кількість політичних новин зменшилась, а відсоток матеріалів із ознаками замовності впав із 6,7% у грудні до 4,5%. Через зменшення кількості матеріалів з ознаками замовності дещо покращились показники дотримання стандартів балансу думок та відокремлення фактів від коментарів. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за січень.

Єдина політична сила, що не зменшувала інтенсивності прихованої реклами та піару — «Опозиційна платформа — За життя». Дві третини згадок про цю партію позитивні. Увесь цей позитив вийшов на каналах, що належать нардепам від ОПЗЖ — «Інтері» та «112».

Найбільше матеріалів з ознаками замовності в січні випустив «Інтер», випередивши «Україну», яка раніше тримала перше місце. А «Опозиційна платформа — За життя» вийшла на перше місце в рейтингу гаданих замовників прихованої реклами. Єдиним каналом, у новинах якого не виявили матеріалів з ознаками замовності, був суспільний «UA:Перший».

Рінат Ахметов посунувся на другу позицію в рейтингу гаданих замовників. За підрахунками «Детектора медіа», у січні на каналі «Україна» вийшло тридцять матеріалів в інтересах власника та його бізнесу. Отже, можна припустити, що щонайменше один січневий день минув без піару Ахметова в новинах «України».

Також теленовини піарили Сергія Капліна, Олега Ляшка, Володимира Зеленського, Віктора Пінчука, Юлію Світличну, Арсенія Яценюка та інших.

У січні з мапи українських теленовин практично зник Крим — лише два матеріали протягом місяця (на «1+1» та СТБ) були присвячені подіям на півострові. Докладніше читайте в підсумковому матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY