detector.media
11.02.2020 14:38
Казначейство заблокувало фінансування ATR через розбіжності в трактуванні закону про держзакупівлі – Бородянський
Казначейство заблокувало фінансування ATR через розбіжності в трактуванні закону про держзакупівлі – Бородянський
Державне казначейство заблокувало державне фінансування телеканалу ATR через розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і казначейством.

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, якого цитує «Інтерфакс-Україна». Він повідомив, що сторони шукають вирішення ситуації.

«Для ATR передбачено в державі 50 млн грн фінансування. Міністерство культури, молоді та спорту відкрило асигнування на 8,4 млн грн. Державне казначейство не здійснило цієї операції, тому що виявилися розбіжності у трактуванні закону про державні закупівлі між ATR і казначейством. Ми наразі перебуваємо в спільному пошуку рішення, і чи можливо це рішення знайти швидко», - сказав міністр.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Зокрема, через проблеми з фінансуванням пішли з посад випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукалою

Міністр Володимир Бородянський повідомив, що на фінансову підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 50 млн грн і міністерство проводить консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямів підтримки.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов 10 лютого повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало Міністерство культури, молоді і спорту пояснити ситуацію з блокуванням фінансування кримськотатарського телеканалу ATR.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY