detector.media
10.02.2020 10:59
У Fox News радили не довіряти заявам адвоката Трампа про Україну – The Daily Beast
У Fox News радили не довіряти заявам адвоката Трампа про Україну – The Daily Beast
Дослідницька група американського телеканалу Fox News нібито радила працівникам каналу не довіряти деяким спікерам, які коментують тему України. Їх звинувачують в поширенні дезінформації.

Про це пише видання The Daily Beast, у розпорядженні якого опинився документ телеканалу під назвою «Україна, дезінформація й адміністрація Трампа». Автором цього документу зазначено старшого спеціаліста з політичних справ Fox News Браяна Мерфі.

Зокрема, у документі йдеться про адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані та колишнього колумніста видання The Hill Джона Соломона.

Згідно з документом, Джон Соломон «відіграв невід’ємну роль у дезінформаційній кампанії щодо України». Натомість Руді Джуліані, який часто з’являється в ефірі Fox News, звинувачують у розповсюдженні дезінформації про діяльність колишнього посла США в Україні Марі Йованович, також говорять про його спроби виправдати тиск на український уряд щодо розслідування проти сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера. У документі вказано, що адвокат Дональда Трампа має «залежність від дезінформації», яку поширювали колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко й український олігарх Дмитро Фірташ.

Серед гостей Fox News, які нібито неправдиво коментували тему України, також називають адвокатів Дмитра Фірташа – Вікторію Тенсінґ та Джо Дідженова.

Журналісти звернулися по коментар до Джона Соломона, Рудольфа Джуліані, Вікторії Тенсінґ та Джо Дідженова, проте не отримали відповіді.

Нагадаємо, у вересні 2019 року штаб представника Демократичної партії, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена направив телеканалам NBC, News CBS, Fox News та CNN лист, у якому закликав їх не запрошувати на ефіри адвоката Дональда Трампа – Руді Джуліані. Представники штабу пояснили, що в своїх виступах Руді Джуліані поширює «теорії змови».

Фото: The Daily Beast

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY