detector.media
06.02.2020 11:26
Кирило Вишинський запустив на російському каналі програму про Україну
Кирило Вишинський запустив на російському каналі програму про Україну
Програма Вишинського на каналі «Россия 24» називається «Типичная Украина».

Про це розповіли у випуску новин на каналі «Россия 24».

За словами Кирила Вишинського, однією з великих тем програми стане історія Україні і те, «як по-різному її трактують експерти з Росії і України» та «як змінюється ставлення до історії України згодом».

Нагадаємо, в Україні Кирило Вишинський перебував під слідством за підозрою у державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, спрямованими на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Його затримали 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму, й він майже півтора роки перебував у СІЗО.

У Кирила Вишинського подвійне громадянство – російське та українське. Перебуваючи під слідством, він намагався відмовитися від українського громадянства.

28 серпня 2019 року суд змінив запобіжний захід Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання. А 7 вересня Кирила Вишинського віддали Росії в рамках обміну утримуваними Україною та Росією особами за схемою «35 на 35».

Після приїзду до Росії Кирило Вишинський заявив, що планує надалі брати участь у судових засіданнях в Україні. Але потім заявив, що не братиме участі в судовому засіданні через госпіталізацію.

Нещодавно стало відомо, що лобісти у США отримали $ 50 тис. від дружини Вишинського за інформаційну кампанію на його захист.

У жовтні 2019 Вишинского призначили виконавчим директором міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». 

21 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким Кирило Вишинський став членом Ради з прав людини. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY