detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
29.01.2020 14:07
Netflix має реінвестувати в індустрію України – консультантка Ради Європи
Netflix має реінвестувати в індустрію України – консультантка Ради Європи
Консультантка Ради Європи Кріштіна Розгоні радить ввести спеціальне оподаткування для таких сервісів як Netflix і додати ці положення у законопроєкт «Про медіа».

Про це вона сказала під час громадського обговорення законопроєкту.

«Netflix заробляє на вашому ринку і має робити фінансовий внесок в індустрію країни. І це можливо зробити відповідно до останніх директив ЄС», - сказала вона.

За її словами, подібне спеціальне оподаткування є і в інших країнах, наприклад у Франції встановлений податок на рівні 2%.

«Немає країни, яка би не потребувала додаткових інвестицій», - додала пані Розгоні.

Заступник голови комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2634, який пропонує ввести податок на додану вартість у розмірі 20% на електронні послуги, які надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України - Google, Facebook, Youtube та іншіх. І він не знає чи доцільно вносити питання такого спеціального оподаткування в закон «Про медіа».

Нагадаємо, 17 січня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 «Про медіа».

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY