detector.media
29.01.2020 11:10
Washington Post поновив журналістку, відсторонену за твіт про Кобі Браянта та зґвалтування
Washington Post поновив журналістку, відсторонену за твіт про Кобі Браянта та зґвалтування
У діях журналістки Феліції Сонмез не знайшли порушень редакційної політики.
Про це повідомляє Washington Post на своєму сайті.

Washington Post у вівторок, 28 січня, поновив на посаді політичну журналістку Феліцію Сонмез, яку днем раніше було відсторонено від роботи через допис у Твіттері із посиланням на статтю про обвинувачення загиблого американського баскетболіста Кобі Браянта у зґвалтуванні.

Головна редакторка видання Трейсі Грант заявила, що було проведено внутрішнє розслідування та визначено, що журналістка не порушила політику видання в соціальних медіа, хоча редакція і вважає її пост у Твіттері «невчасним».

«Журналісти в соціальних мережах представляють The Washington Post, і наша політика стверджує, що ми повинні завжди пам'ятати про збереження репутації, журналістську досконалість, справедливість і незалежність. Ми постійно наполягаємо на стриманості, що особливо важливо, коли трапляються трагічні події.  Ми шкодуємо, що винесли кадрове питання на публіку», – прокоментувала вона.

У статті 2016 року, на яку Феліція Сонмез послалася всоцмережі, розповідається про звинувачення в зґвалтуванні на адресу Кобі Браянта з боку 19-річної працівниці готелю, який баскетболіст відвідав у 2003 році. Тоді звинувачення були зняті, оскільки жінка відмовилася давати свідчення. Баскетболіст зізнався, що мав сексуальні стосунки з нею, але стверджував, що вона була згодна. Пізніше він вибачився та визнав, що жінка не давала своєї згоди.

Журналістка пояснила свій вчинок тим, що звинувачення в насильстві є вагомою частиною біографії загиблого баскетболіста. За її словами, родини постраждалих від сексуального насильства підтримали її дії. Після публікації твіту вона отримала погрози зґвалтування та вбивства. Крім того, у мережі оприлюднили її домашню адресу, тому журналістці довелось ночувати в готелі.

Свій твіт Феліція Сонмез видалила.

Як відомо, гелікоптер із Кобі Браянтом впав в горах біля міста Калабасас у США. На борту перебували 9 осіб, у тому числі 13-річна дочка баскетболіста, всі вони загинули.

Фото: Washington Post

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY