detector.media
27.01.2020 19:56
У Росії журналісти вимагають звільнити редактора газети «Черновик», якого звинувачують у фінансуванні тероризму
У Росії журналісти вимагають звільнити редактора газети «Черновик», якого звинувачують у фінансуванні тероризму
Низка дагестанських газет вийшла з обкладинками «Я/Мы Абдулмумин Гаджиев». Раніше схожий флешмоб проходив на підтримку журналіста Івана Голунова, якого звинувачували у начебто збуті наркотиків.

Про це пише DW.

Крім того, російські журналісти опублікували 26 січня відеозвернення на підтримку редактора дагестанської газети «Черновик» Абдулмуміна Гаджиєва. Вони закликали звільнити Гаджиєва з-під варти.

Серед тих, хто записав звернення, - Іван Голунов, Ілля Азар, Сергій Смирнов, Тетяна Фельгенгауер, Павло Канигін, Максим Шевченко, Олег Кашин та багато інших.

Вони зазначили, що немає реальних доказів того, що Гаджиєв нічебто фінансував тероризм, а справу відкрили, вважають журналісти, щоб залякати його видання.

Також його справу порівнюють з підкиданням наркотиків Івану Голунову в Москві. У червні 2019 року Голунову висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Видання «Ведомости», «Комерсант» і РБК на знак підтримки журналіста вийшли з обкладинками «Я/Мы Иван Голунов». Після значного суспільного резонансу його справу було припинено.

29 січня російські журналісти мають намір вийти на серію одиночних пікетів біля представництва республіки Дагестан в Москві, щоб привернути увагу дагестанських і федеральних чиновників та суспільства до справи Абдулмуміна Гаджиєва.

Як писав ДМ, у липні 2019 року редактору газети «Черновик» Абдулмуміну Гаджиєву висунили офіційні звинувачення в «участі у діяльності терористичної організації» та «організації фінансування тероризму».

27 січня Верховний суд Дагестану (РФ) відмовив журналісту в апеляції на продовження арешту. За рішенням суду, він залишиться в СІЗО до 13 березня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY