detector.media
23.01.2020 17:07
Мінкульт з Меджлісом домовляються про держпідтримку кримськотатарського телевізійного мовлення
Мінкульт з Меджлісом домовляються про держпідтримку кримськотатарського телевізійного мовлення
Одним з найважливіших пріоритетів у Міністерстві культури, молоді і спорту називають підтримку кримськотатарського народу, зокрема – розвиток та підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення.

Міністерство культури, молоді і спорту проводить консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямів надання державної фінансової підтримки. Про це голова відомства Володимир Бородянський написав у своєму Telegram-каналі.

«Поточний обсяг державної підтримки для кримськотатарського телевізійного мовлення передбачений державним бюджетом на 2020 рік становить 50 мільйонів гривень. Ми розпочинаємо консультації з народним депутатом України, лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу кримськотатарського народу стосовно пріоритетних напрямів надання державної фінансової підтримки», – повідомив він.

За його словами, у рамках Українського культурного фонду планується запуск програми, що буде спрямована на підтримку та розвиток кримськотатарської культури.

Крім того, у Мінкульті працюють над питанням щодо запуску онлайн-платформи для вивчення кримськотатарської мови. «Незмінною залишається підтримка з боку Міністерства культури, молоді та спорту діяльності Державного підприємства "Кримський дім"», – додав міністр.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грнATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Зокрема, через проблеми з фінансуванням пішли з посад випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукалою
Детальніше читайте у бліц-інтерв’ю Ленура Іслямова для «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY