detector.media
22.01.2020 12:02
Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти
Станіслав Асєєв повідомив, що скоро опублікує написані в полоні тексти
Український журналіст Станіслав Асєєв, якого понад два роки незаконно утримували в окупованому Донецьку, повідомив, що скоро опублікує тексти, які писав в полоні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Станіслав Асєєв розповів, що рукописи з полону йому допоміг вивезти інший колишній заручник бойовиків, танкіст Богдан Пантюшенко.

«Перед обміном я сховав серед його листів від дружини власні рукописи, які відтворив по пам'яті ще в СІЗО з числа тих, що відібрали в "Ізоляції". Сьогодні Богдан їх мені передав, а отже – скоро можна буде побачити й перші тексти», – сказав журналіст.

Як писав ДМ, журналіст Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування в полоні.

Нагадаємо, журналіст «Радіо Свобода» Станіслав Асєєв перебував у полоні бойовиків з червня 2017 року по грудень 2019-го. 

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим Асєєвим. На відео він заявляв, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб, серед яких журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Фото: Станіслав Асєєв / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY