detector.media
18.01.2020 10:05
Представлено трейлер першого українського фільму, який братиме участь у фестивалі Sundance
Представлено трейлер першого українського фільму, який братиме участь у фестивалі Sundance
Стрічка Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» - перший український фільм в програмах кінофестивалів Sundance Film Festival та MoMA Doc Fortnight.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Земля блакитна, ніби апельсин» розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де воєнні дії тривають вже шостий рік. Долаючи щоденні травми існування у прифронтовій зоні, Ганна та її четверо дітей знімають разом аматорський фільм про своє життя в доволі сюрреалістичних обставинах.

Режисерка та авторка сценарію - Ірина Цілик, фільм є її повнометражним дебютом.

Стрічку створено українською продакшн-компанією «Альбатрос Комунікос» та литовською продакшн-компанією «Мунмейкерс» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського фільмоцентру та IDFA Bertha Fund (Нідерланди).

Світова прем’єра фільму «Земля блакитна, ніби апельсин» відбудеться 24 січня 2020 року в конкурсній секції World Documentary Competition кінофестивалю 2020 Sundance Film Festival.

Після цього стрічка братиме участь у фестивалі новаторського документального кіно у Музеї сучасного мистецтва Нью-Йорку (MoMA, Museum of Modern Art NYC).

Нагадаємо, у 2018 році проєкт стрічки «Земля блакитна, ніби апельсин» було відібрано до Work in progress Одеського кінофестивалю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY