detector.media
17.01.2020 12:10
Презентація законопроєкту про протидію дезінформації (СЛАЙДИ)
Презентація законопроєкту про протидію дезінформації (СЛАЙДИ)
17 січня міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський і його перший заступник Анатолій Максимчук презентували представникам медіа законопроєкт про протидію дезінформації.

Основні положення законопроєкту вперше було презентовано 15 листопада, тоді ж відбулося їх обговорення з представниками української медіаспільноти.

Планується, що публічне обговорення нового законопроєкту триватиме ще протягом місяця. Після чого його внесуть на розгляд Кабінету Міністрів України - до 28 лютого, а на розгляд Верховної Ради – в березні.

У новому законопроєкті Міністерство культури, молоді та спорту, зокрема, пропонує карати за умисне масове розповсюдження завідомо недостовірних повідомлень та фінансування цих дій штрафами, виправними роботами й позбавленням волі до 5 років.

За словами Анатолія Максимчука, до  відповідальності за умисне поширення дезінформації буде притягнуто і державних чиновників, якщо суд визнає їхню провину.

Також заступник міністра розповів, що для російських журналістів буде введена обов’язкова акредитація і дозвіл на роботу в Україні. 

«Детектор медіа» публікує презентацію повністю (для збільшення зображення, клікніть по ньому). 

Фото: МКМС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY