detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
12.01.2020 11:08
У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери
У чернівецького каналу ТВА намагалися вилучити сервери
11 січня 2020 року у приміщенні бізнес-центру у Чернівцях, де розміщений телеканал ТВА, пройшов обшук. Слідчі намагалися вилучити сервери й обладнання телеканалу.

Про це йдеться на сайті каналу. За попередньою інформацією, слідчі дії проводить столичний підрозділ Державної фіскальної служби.

У коментарі «Детектору медіа» 12 січня директор ТВА Вадим Пелех сказав, що слідчі пред’явили ухвалу на обшук фірми, яка жодним чином не пов’язана з ТВА, але при цьому намагалися вилучити сервери телеканалу й обладнання, через що міг зупинитися ефір каналу.

«У нас спільна серверна з іншими орендарями, якби слідчі відімкнули обладнання офіс-центру, сигнал ТВА зник би з ефіру. Наразі все спокійно, сервери й обладнання на місці. Вдалося пояснити слідчим, що ми до тієї фірми немає відношення. Я пішов з каналу о третій ночі. Але тримаємо з юристом ситуацію під контролем», – зазначив він.

Працівники каналу всі дії слідчих знімали на відео. За словами директора, вони надали доступ до серверів і пояснили їх важливість для роботи телеканалу.

«Вважаю, що якби ми не почали трансляцію цієї події в прямому ефірі, і не надали їй розголосу, силовики вимкнули б сервер, – сказав директор ТВА. – Я в прямому ефірі заявив, що готовий надати правоохоронцям доступ до обладнання ТВА. Хоча у мене склалося враження, що вони шукали приводів для втручання в роботу нашого телеканалу. А якщо зважити на те, що обшуки телеканалів останнім часом пройшли у Києві та Одесі, навряд чи така увага силовиків до ЗМІ є випадковою».

Нагадаємо, 20 грудня 2019 року відбулися обшуки в газеті «Думська» в Одесі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України 20 грудня провели обшуки в ТРК «Думська» у межах розслідування можливих зловживань службовців Одеської обласної ради під час продажу нежитлових приміщень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY