detector.media
09.01.2020 18:31
Обвинуваченого в організації вбивства журналіста Сергієнка відпустили під домашній арешт
Обвинуваченого в організації вбивства журналіста Сергієнка відпустили під домашній арешт
8 січня Городищенський районний суд повторно змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області

«Після обрання Кропивницьким апеляційним судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави організатору замовного вбивства журналіста Василя Сергієнка, незважаючи на позицію державного обвинувачення, 08.01.2020 Городищенським районним судом повторно змінено запобіжний захід обвинуваченому в особливо жорстоких злочинах - з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторона обвинувачення не згодна зі зміною обвинуваченому запобіжного заходу, тому 9 січня подала апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва: Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Романа Недибалюка та Віктора Горбенка, за фактом викрадення і вбивства Сергієнка. 

У червні 2019 суд відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, а 2 серпня відпустив із СІЗО під домашній арешт й Вадима Мельника.
Згодом у листопаді 2019 року Кропивницький апеляційний суд змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику. Його взяли під варту до 12 січня 2020 року.

Фото: Главком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY