detector.media
09.01.2020 16:46
На 24 каналі відбудеться телевізійна прем’єра документального фільму «Підірвати Свободу»
На 24 каналі відбудеться телевізійна прем’єра документального фільму «Підірвати Свободу»
На 24 каналі 9 січня о 20:00 відбудеться телевізійна прем’єра документального фільму «Підірвати Свободу», який присвячений 65-й річниці створення української редакції «Радіо Свобода».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«30-хвилинний фільм "Підірвати Свободу" розповідає про боротьбу радянських спецслужб із "ворожим голосам". Стеження, провокації, дискредитація, фейки і навіть терористичні акти ‒ це все довелося пережити українській редакції "Радіо Свобода" під час Холодної війни. В основі фільму ‒ історія пошуку організаторів та виконавців теракту, який стався в мюнхенському офісі "Радіо Свобода" 1981 року», – йдеться в повідомленні.

Журналісти «Радіо Свобода» зібрали історичні відео і фотодокази, а також документи КГБ, у яких йдеться про боротьбу радянського режиму з «Радіо Свобода», а ще – поспілкувались з колишніми партійними працівниками СРСР та ексгенералом КГБ, який втік до США і більше не приховує радянських секретів.

Нагадаємо, українська служба «Радіо Свобода» 16 серпня 2019 року відзначила 65 років. Уперше передача українською мовою прозвучала на хвилях «Радіо Свобода» 16 серпня 1954 року

У вересні 2019 року українська редакція «Радіо Свобода» презентувала фільм, присвячений 65-річчю радіостанції. Фільм присвячений короткому огляду роботи української редакції за цей період. 

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY