detector.media
31.12.2019 13:25
Звільнений журналіст Олег Галазюк повідомив, що бойовики в серпні «засудили» його на 16 років
Звільнений журналіст Олег Галазюк повідомив, що бойовики в серпні «засудили» його на 16 років
В окупованому Донецьку так званий «Верховний суд» 7 серпня 2019 року «засудив» українського журналіста, автора «Радіо Свобода» Олега Галазюка до 16 років колонії суворого режиму з позбавленням права публікацій у ЗМІ й інтернет-ресурсах терміном на чотири роки.

Про це він повідомив «Радіо Свобода».

«Мені винесли вирок 7 серпня 2019 року за статтею шпигунство, екстремізм, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і за співпрацю з "Радіо Свобода"», – розповів Олег Галазюк.

У копії «рішення суду» вказано, що він «діючи з мотивів власного неприйняття ідей формування і функціонування "ДНР" як самостійної держави і прагнення її до інтеграції з Росією, маючи інші погляди на шляхи і перспективи державного будівництва в Донецькому регіоні… вступив у злочинну змову з журналістом київського бюро інформаційної служби "Радіо Свобода"…, спрямовану на написання статей, що відображали життя в "ДНР" із негативного боку».

Пан Галазюк натомість сказав, що писав правдиві публікації про життя в ОРДО, які «допомагали людям, що виїхали, розуміти, що коїться на окупованих територіях».  

Як писав ДМ, 29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бойовиками ОРДЛО. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське» у Донецькій області. Україні повернули 76 осіб, серед яких – журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Олег Галазюк перебував у полоні бойовиків із серпня 2017 року. Колеги тривалий час не відкривали його особистість: була надія, що так переговори про обмін йтимуть ефективніше. Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук розповіла, що його затримували двічі. Він повернувся в окупований Донецьк, бо не зміг знайти роботу на підконтрольній українському уряду території.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY