detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
31.12.2019 12:55
«Громадське» змінює формат низки проєктів
«Громадське» змінює формат низки проєктів
«Громадське» в 2020 році планує зосередитися на взаємодії з аудиторією. У зв’язку з цим будуть переформатовані програми «Нині Вже» та «Світ», деякі проєкти перейдуть у подкасти.

Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна.

«У наступному році ми хочемо зосередитися на взаємодії з аудиторією – тісніше з нею спілкуватися, чути її думку і бути готовими змінюватися. Також шукати доступ до тих, хто розділяє наші цінності, але з якоїсь причини ще не з нами. Оптимальний і ефективний для нас спосіб робити це – соціальні мережі, розсилки, месенджери. У телебачення, для якого ми продовжуємо працювати в кабельних мережах, ми вкладатимемося насамперед стрімами та короткими, але насиченими, вечірніми ефірами», – розповіла вона.

Вечірній ефір команда буде напрацьовувати впродовж січня і перезапустить у лютому. «Вечірній ефір переформатовуватиметься під соціальні мережі та посилюватиме взаємодію з аудиторією. Він працюватиме за принципом відкритого ньюзруму, у якому різні редактори та журналісти hromadske пояснюватимуть події дня, аналізуватимуть явища, запрошуватимуть до себе у гості ньюзмейкерів», – уточнила головна редакторка «Громадського».

Програма «Світ» не виходитиме як телепередача. Команда проєкту працюватиме над поясненням подій і явищ з фокусом на соціальні мережі. «Це і ролики-експлейнери, і відеоблоги, і репортажі, і аналітичні тексти, і живі трансляції з коментарями», – пояснила пані Карякіна.

Наприкінці листопада 2019 року співзасновниця та тоді ще голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що «Громадське» планує призупинити супутникове мовлення, проте це рішення ще не затверджено та не відображено в бюджеті на наступний рік. За словами пані Наталі, донори «Громадського» більш схильні фінансувати проєктні витрати, аніж медійні платформи. Вона уточнила, що через припинення виходу на супутнику в «Громадському» відбудуться кадрові зміни, проте про масові скорочення не йдеться.

Фото: Громадське

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY