detector.media
25.12.2019 11:55
Держкіно уклало договір на фінансування фільму Лозниці «Бабин Яр», який двічі перемагав у пітчингах
Держкіно уклало договір на фінансування фільму Лозниці «Бабин Яр», який двічі перемагав у пітчингах
Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Солар Медіа Інтертейнмент» договір про надання державної підтримки на виробництво фільму «Бабин Яр» розміром 49,3 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Держкіно. 

Проєкт є копродукцією України та Франції. Державна підтримка складає 32 % від загальної вартості виробництва фільму.

Кінопроєкт історичної драми Сергія Лозниці «Бабин Яр» став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є Сергій Лозниця, продюсер стрічки – Сергій Лавренюк.

Реліз фільму в Україні планується у 2021 році.

Нагадаємо, проєкт у січні 2015 року став одним із переможців Сьомого пітчингу Держкіно. Тоді було заявлено, що бюджет стрічки складає 5 млн євро, у держави просили 10 млн грн. Виробником із українського боку зазначалася компанія «Пронто Фільм». Стрічка мала стати копродукцією України, Франції, Німеччини та Росії. У жовтні 2015 року Сергій Лозниця казав, що планує завершити виробництво стрічки в 2017 році.  

У жовтні 2018 року в інтерв'ю «Детектору медіа» тодішній голова Держкіно Пилип Іллєнко розповів, що трирічний термін перебування фільму «Бабин Яр» у Програмі виробництва сплив, тобто він має бути виключений із цієї програми.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY