detector.media
18.12.2019 18:30
Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням
Новий голова УІНП назвав декомунізацію своїм пріоритетним завданням
Також в пріоритеті - завершення процесу визнання Голодомору геноцидом українського народу на міжнародній арені.

Про свої першочергові кроки на посаді новий керівник Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович розповів в інтерв'ю DW.

«Це декомунізація, передусім: слід її закінчити. По-друге, це завершення процесу визнання Голодомору геноцидом українського народу на міжнародній арені. Тобто, продовження зусиль в цьому плані - збільшення кількості країн, які це визнають. І, можливо, навіть уточнення міжнародного законодавства щодо цього питання. Зокрема, йдеться про 260 (III) резолюцію Генасамблеї ООН. І третій блок - це посилення ролі Інституту в протидії російській агресії, зокрема, щодо боротьби з історичними міфами, які породжують ворожнечу в українському суспільстві», - зазначив він.

Також Антон Дробович висловив думку, що декомунізацію до цього моменту інколи проводили «по-варварськи». 

«На деяких етапах, наприклад, по-варварськи знищували якийсь мистецький об'єкт радянського часу - для звільнення просторів тощо. І це, мовляв пояснювалося, декомунізацією. Такі дії зробили їй не зовсім добру славу. Відповідно, існує брак обговорення щодо методів. Багато хто думає, що декомунізація - це якийсь примусовий процес, де ніхто ні з ким не радиться. Ні. Наше завдання чітко і доступно показати, що все має відбуватися поступово, у постійному спілкуванні з громадами», - додав голова УІНП.

Нагадаємо, 4 жовтня 2019 Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Українського інституту національної пам’яті.

4 грудня стало відомо, що Кабінет Міністрів призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам’яті.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY