detector.media
18.12.2019 18:19
Кабмін вніс до Ради законопроєт про саморегулювання
Кабмін вніс до Ради законопроєт про саморегулювання
Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про саморегулювання господарської та професійної діяльності».

17 грудня проєкт зареєстровано під № 2613. Текст законопроєкту та супровідних документів на сайті Ради поки відсутній, але про його зміст розповів директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко на експертному обговоренні «Саморегуляція в медіа».

«Буквально сьогодні заступник міністра економіки Дмитро Романович анонсував новий законопроєкт, який підготувало міністерство, – у сфері саморегуляції в цілому. Його вже офіційно зареєстрували вчора. Нам вдалося дістати текст законопроєкту», – пояснив пан Шевченко.

За його словами, законопроєкт не поширюється лише на відносини, які стосуються нацбезпеки й оборони, суддівське самоврядування, прокурорське самоврядування, забезпечення правопорядку, адвокатське самоврядування і нотаріат. Це єдині винятки, тобто законопроєкт поширюється на всі інші сфери, у тому числі медійну.

Законопроєкт передбачає, що самоврядні організації – це громадські організації з особливим статусом, який можна отримати, якщо організація відповідає певним критеріям, згаданим у законі.

Серед критеріїв – наявність розроблених і затверджених правил саморегулівної організації. Цими правилами мають бути передбачені такі порядки:

«Потенційно, якщо закон буде ухвалено, держава буде визначати рамку, хто такі саморегуляторні організації, і медійна сфера буде підпадати під цю рамку теж», – наголосив Тарас Шевченко.

Нагадаємо, Міністерство культури, молоді та спорту виступає за те, щоб в Україні була створена єдина організація журналістського саморегулювання, яка підтверджуватиме статус журналіста.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY