detector.media
10.12.2019 19:26
НАЗК перевірить діяльність депутата від «Слуги народу» через розслідування «Схем»
НАЗК перевірить діяльність депутата від «Слуги народу» через розслідування «Схем»
Журналісти з'ясували, що нардеп Андрій Холодов лобіював законодавче нововведення, що має покращити фінансові умови для тютюнового бізнесу, до якого він та його родина начебто мають стосунок.

Як повідомляє «Радіо Свобода», Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить, чи діяв депутат від «Слуги народу» в умовах реального конфлікту інтересів.

Під час розслідування журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» встановили, що народний депутат Холодов через низку підставних осіб і номінальних власників нібито пов’язаний із роздрібною торгівлею цигарками у кіосках та оптовим постачанням тютюнових виробів у точки продажу. Автори матеріалу дійшли висновку, що, лобіюючи у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном, він відстоював свої ж інтереси.

У Нацагентстві повідомили, що вони «здійснюють моніторинг і контроль за виконанням вимог законодавства з питань запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності народних депутатів 9-го скликання, у тому числі й Андрія Холодова».

У НАЗК зазначили, що інформацію, викладену у розслідуванні «Схем», «буде проаналізовано в рамках здійснення вказаного моніторингу».

Розслідування журналістів, про яке згадує НАЗК, було опубліковано 13 листопада.

Сам Андрій Холодов запереує, що має якісь інтереси у торгівлі цигарками.

«Ніякого тютюнового бізнесу в мене ніколи не було», – писав він у фейсбуці.

Також «Схеми» повідомили, що 4 грудня детективи НАБУ відкрили кримінальне провадження щодо Холодова. Офіційне розслідування розпочато після публікації журналістського розслідування «Слуга родинного бізнесу» – за статтями закінченого замаху на вчинення злочину у вигляді зловживання владою або службовим становищем.

Нагадаємо, Андрій Холодов заявив, що подасть до суду позов про наклеп проти журналістів програми «Схеми: корупція в деталях».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY