detector.media
20.11.2019 17:10
Канада може зняти санкції з Портнова – посол України
Канада може зняти санкції з Портнова – посол України
Посол України в Канаді Андрій Шевченко сказав, що з колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова уряд Канади може найближчим часом зняти санкції.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

«Ми не знаємо точно дату», – сказав він, але зазначив, що зняття санкцій відбудеться «скоро».

Андрія Портнова та інших колишніх посадовців часів Віктора Януковича внесли до санкційного списку Канади в березні 2014 року. Канада заморозила всі активи фігурантів, які виявила на своїй території, також заборонила громадянам та мешканцям країни надавати фінансові послуги та вести будь-які розрахунки з людьми із санкційного списку.

Ексчиновника внесли до санкційного списку на підставі кримінального провадження Генеральної прокуратури щодо ймовірного заволодіння коштами двох столичних вишів. Як повідомляється, у липні ГПУ направила лист до Посольства України в Канаді та в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі цієї країни. У ньому відомство повідомило, що причини продовжувати санкції відносно Андрія Портнова відсутні.

Нагадаємо, Андрй Портнов вважає, що інформацію про те, що ж саме йому інкримінується, перед запроваджень санкцій не перевіряли, тому він звернувся до суду ЄС з позовом проти ЄС і виграв його. Європейський суд відшкодував Портнову 15,5 тис. євро судових витрат.

Фото: Слідство.Інфо

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY