detector.media
18.11.2019 17:43
У Грузії затримали одного із засновників телекомпанії Mtavari Arkhi
У Грузії затримали одного із засновників телекомпанії Mtavari Arkhi
У Грузії правоохоронці затримали одного із засновників та акціонерів телекомпанії Mtavari Arkhi («Головний канал») Георгі Руруа.

Про це 18 листопада повідомив засновник телеканалу, колишній генеральний директор грузинського телеканалу «Руставі-2» Нікі Гварамія на своїй сторінці в Facebook.

«Нашого засновника Георгі Руруа щойно затримали після того, як підкинули зброю», – написав він.

Міністерство внутрішніх справ Грузії підтвердило, що Георгі Руруа затриманий по 3 і 4 частини статті 236, яка передбачає незаконне придбання-зберігання-носіння зброї, передає «Грузія.Online».

У вересні бізнесмен Георгі Руруа став першим інвестором нової опозиційної телекомпанії Mtavari Arkhi («Головний канал») – він придбав частку в 2,5%.

Бізнесмен Георгі Руруа є рідним братом Нікі Руруа – ексміністр культури Грузії, член політичної ради партії «Єдиний національний рух» і один з лідерів команди третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Нагадаємо, 18 липня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не встановив жодного порушення Конвенції з прав людини в справі грузинської телекомпанії «Руставі 2». Тим самим був залишений в силі вердикт Верховного суду Грузії від 3 березня 2017 року, згідно з яким активи компанії повинні перейти колишньому власнику Кібарі Халваши.

Згодом стало відомо, що публічний реєстр Мін'юсту Грузії зареєстрував Кібарі Халваши власником телекомпанії «Руставі 2». Тепер 60% телекомпанії «Руставі 2» належить Кібарі Халваши, решта 40% – компанії «Панорама».

Після цього відбулися збори партнерів – власників телерадіокомпанії «Руставі-2», на якому прийнято рішення про звільнення Нікі Гварамії з поста директора телекомпанії й призначення на цю посаду Паати Салія, юриста Кібарі Халваши. Крім того, Тбіліський міський суд 11 серпня обрав запобіжний захід у вигляді застави на суму 40 тисяч ларі (13,6 тис. дол.) колишньому генеральному директору грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніку Гварамію, якого Генеральна прокуратура Грузії звинувачує у «використанні керівних повноважень на підприємстві з метою отримання вигоди, що спричинило значну шкоду».

12 серпня власник «Руставі-2», бізнесмен Кібар Халваші виставив канал на продаж нібито «через борги». Він уточнив, що готовий до переговорів щодо продажу телеканалу «із будь-якою зацікавленою особою», окрім Михеіла Саакашвілі.

Нове керівництво грузинського телеканалу «Руставі-2» звільнило ведучого авторської програми «P. S.» Георгія Габунію, який російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна, використовуючи лише нецензурні вирази. Також були звільнені начальник інформаційної служби Нодар Меладзе і ведуча Нанука Жоржоліані. Крім того, ведучі новинної служби телекомпанії «Руставі 2» Діана Джоджуа і Михеіл Сесіашвілі в прямому ефірі оголосили, що йдуть з каналу.

Колишній генеральний директор грузинського телеканалу «Руставі-2» Нікі Гварамія заснував новий телеканал – Mtavari Arkhi («Головний канал»). Він також став генеральним директором нового каналу. За його задумом, «Головний канал» «має перехопити пальму першості» у «Руставі-2». Крім того, Нікі Гварамія запросив на роботу на «Головний канал» журналістів, яких звільнили з телекомпанії «Руставі-2».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY