detector.media
17.11.2019 12:09
Нацрада оголосила попередження двом мовникам через порушення у Дні пам'яті
Нацрада оголосила попередження двом мовникам через порушення у Дні пам'яті
Моніторинг Нацради виявив порушення Правил ведення мовлення на теле– і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, тому мовникам оголосили попередження.

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

ТаК, перевірка підтвердила порушення у діяльності ТОВ «Реал-медіа», м. Херсон (логотип Kratu), 29 серпня 2019 року, в День захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Упродовж доби в ефірі цього мовника не було інформації про день пам’яті, на екрані не було відповідного стилізованого зображення або палаючої свічки та оголошення хвилини мовчання із супроводженням звуку метронома о 12:00.

Так само було зафіксовано порушення у мовленні ТОВ «Радіоінформаційний центр «Незалежність», м. Львів (позивні - мелодія І. Білозіра «Встань з колін, народе мій»), 1 вересня 2019 року, коли відзначалися 80-ті роковини початку Другої світової війни.  

Мовник не транслював відповідної інформації упродовж доби, і о 12:00 не оголошувалася хвилина мовчання.

Національна рада оголосила ліцензіатам попередження і вказала на неприпустимість порушень вимог чинного законодавства в подальшому.

Нагадаємо, раніше Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY