detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
15.11.2019 16:38
Нацрада не захотіла виставляти дві київські ФМ-частоти на форматні конкурси
Нацрада не захотіла виставляти дві київські ФМ-частоти на форматні конкурси
14 листопада більшість членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення не підтримали пропозицій Сергія Костинського виставити дві ФМ-частоти в Києві на форматні конкурси.

Сергій Костинський пропонував на частоту 95,6 МГц у Києві (потужність – 2 кВт) оголосити конкурс фактично кримськотатарських радіостанцій. Конкурсні умови він пропонував наступні:

За законом в Україні живуть три корінні народи: кримські татари (найчисельніша громада), караїми та кримчаки. В Україні мовлять дві кримськотатарські радіостанції – «Мейдан» і «Хаят». Вони мають ФМ-частоти в Херсонській області, а «Мейдан» також має ліцензію на цифрове радіомовлення в Києві.

Ще одну частоту в Києві Сергій Костинський пропонував виставити на конкурс нішевих форматних радіостанцій і пропонував колегам три варіанти форматів:

Пропозиції Сергія Костинського підтримали тільки він сам, Уляна Фещук і Максим Онопрієнко.

Член Нацради Олег Черниш сказав, що перший конкурс «проводиться під певного мовника, і це не зовсім чесно по відношенню до інших мовників». Він зауважив, що підтримав би такий конкурс, якби мова йшла про некомерційну радіостанцію, створену Меджлісом кримськотатарського народу.

Сергій Костинський відповів, що будь-хто може запропонувати проект за цією концепцією. Меджліс, якщо захоче створити радіостанцію, може взяти участь у цьому конкурсі.

Пан Черниш запропонував колегам проаналізувати, які формати присутні на київському ринку, яких бракує, і представити цей аналіз усім членам Нацради. Нацрада очікує від УДЦР прорахунку ще однієї київської ФМ-частоти, тож пан Черниш запропонував дочекатися цього – і тоді оголошувати конкурс на всі три частоти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY