detector.media
30.10.2019 18:40
Державний український російськомовний канал запустять за три місяці - Бородянський
Державний український російськомовний канал запустять за три місяці - Бородянський
Наразі невідомо, хто буде керівником каналу. Міністр зазначив, що має «приблизних керівників».

Про це міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський сказав у коментарі hromadske під час Форуму Єдності в Маріуполі 30 жовтня.

«Буде потужний канал за 3 місяці. Концепція постійно розвивається», - сказав він.

За словами Бородянського, телеканал робитимуть на базі іномовлення і для цього не потрібні законодавчі зміни. Міністерство планує боротися з фейками за допомогою створення контенту, який розповідатиме, що насправді відбуватиметься в Україні, зокрема це буде художній контент.

Міністр зазначив, що боротися з дезінформацією на окупованій території Донбасу планують за допомогою освіти.

«Ми будемо запрошувати молодь, студентів приїжджати на нашу територію та дивитися, яка країна зсередини, що в нас відбувається», - сказав Бородянський.

Раніше Володимир Бородянський заявляв, що доцільність ідеї команди Зеленського про запуск російськомовного каналу треба зважити.

Як писав «Детектор медіа», Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY