detector.media
29.10.2019 13:25
Мін’юст закликав «Миротворець» не публікувати дані представників Росії в ЄСПЛ до винесення рішення в справі проти РФ
Мін’юст закликав «Миротворець» не публікувати дані представників Росії в ЄСПЛ до винесення рішення в справі проти РФ
Міністерство юстиції України закликало «Миротворець» утриматися від публікації інформації про деяких осіб, які представляють РФ або надають свідчення в міждержавних справах України проти Росії до розгляду справи по суті і винесення рішення Європейським судом з прав людини.

Це відкрите звернення 29 жовтня оприлюднив заступник міністра юстиції України – Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що 11 вересня 2019 року відбулися перші слухання в справі «Україна проти Росії (щодо Криму)»: «Як відповідач, РФ шукала і шукає будь-які приводи щодо унеможливлення розгляду в ЄСПЛ зазначеної справи. Так, протягом вересня-жовтня 2019 року Міністерством юстиції України і ЄСПЛ отримано декілька листів від Уряду РФ, у яких стверджується, що після усних слухань у міждержавній справі "Україна проти Росії (щодо Криму)" <…>, до баз даних Центр "Миротворець" було включено представників РФ в ЄСПЛ».

Пан Ліщина пояснив, що уряд Росії, посилаючись на статті Регламенту ЄСПЛ, розцінює це, «як залякування та тиск на Росію у справі №20958/14 та вимагає від ЄСПЛ припинити її розгляд, визнавши її неприйнятною та як таку, що подана недобросовісно».

Мін’юст підтверджує, що «Миротворець» є незалежною, недержавною організацією та засобом масової інформації та державні органи не можуть впливати на діяльність та функціонування однойменного сайту.

Нагадаємо, заступник голови моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Бенджамін Моро під час засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова 16 жовтня закликала український парламент ініціювати закриття сайту «Миротворець», пояснивши це ти, що він містить особисті дані осіб, що є порушенням законодавства і становить небезпеку.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відповів на цю вимогу, сказавши, що парламент не уповноважений ініціювати закриття будь-яких інтернет-ресурсів.

Фото: facebook-ua.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY