detector.media
11.10.2019 13:05
Італійська поліція провела антипіратську операцію проти міжнародного IPTV-сервісу
Італійська поліція провела антипіратську операцію проти міжнародного IPTV-сервісу
Італійська податкова поліція Guardia di Finanza провела масштабну антипіратську операцію проти міжнародного IPTV-сервісу Xtreme Codes.

Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо» з посиланням на видання TorrentFreak.

Повідомляється, що участь в операції взяли 100 офіцерів із спецпідрозділу з захисту власності від технологічного шахрайства. Оперативні заходи проводилися одночасно в декількох країнах,  у тому числі в Італії, Нідерландах, Франції і Болгарії. Міжнародна кримінальна група, яка займалсь сервісом, зараз переслідується не тільки в Італії, але одночасно і в Нідерландах, Франції, Німеччини, Греції та Болгарії. Поліція повідомляє про ідентифікацію 25 «менеджерів».

Xtreme Codes – це не звичайний IPTV-провайдер, це програмне забезпечення, що дозволяє налаштовувати власні IPTV-сервіси, щоб надавати провайдерські послуги клієнтам. Сервіс надавався за передплатою, яка коштувала від 15 євро на місяць до 59 євро за повне рішення.

Дії правоохоронних органів зумовили припинення роботи системи і блокування доступу до платформи для ймовірно 700 тис. користувачів. Компанія Xtreme Codes повідомляла про власну базу в 5 тис. клієнтів, які обслуговують більше 50 млн кінцевих користувачів.

Згідно з інформацією європейського агентства Eurojust, метою операції була не тільки платформа Xtreme Codes. В ході міжнародної акції, скоординованої агентствами Eurojust і The Hague, була зруйнована міжнародна кримінальна мережа, яка скоювала масштабні шахрайства з платним телебаченням. Нанесений збиток оцінюється в 6,5 млн євро. Повідомляється про відключення понад 200 серверів в Німеччині, Франції та Голландії, а також блокування більше 150 екаунтів PayPal.

Нагадаємо, у Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY