detector.media
25.09.2019 15:02
«Репортери без кордонів» засудили переслідування в Росії журналістки Прокоп'євої
«Репортери без кордонів» засудили переслідування в Росії журналістки Прокоп'євої
Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» засудила переслідування російської журналістки «Радіо Свободи» Світлани Прокоп'євої, яку звинувачують у нібито «виправданні тероризму» через висловлювання в ефірі радіостанції «Ехо Москви в Пскові».

Про це повідомляє пресслужба RSF.

Керівник відділу Східної Європи та Центральної Азії «Репортерів без кордонів» Йоханн Бір заявив, що Світлана Прокоп'єва лише виконувала свою роботу, тому «абсолютно обурливо бачити з яким завзяттям нею займаються слідчі».

«Абсурдні звинувачення на її адресу важко розцінити інакше, ніж як спробу залякати журналістську спільноту Росії. Ми закликаємо колег до мобілізації на захист Світлани Прокоп'євої і всієї незалежної журналістики, до тих пір, поки вона не буде повністю виправдана», – додав він.  

Нагадаємо, у липні 2019 року журналістку Світлану Прокоп'єву в Росії внесли до «списку екстремістів і терористів» Росфінмоніторингу. Проти неї порушено кримінальне провадження про «виправдання тероризму» через виступ на початку листопада 2018 року в ефірі радіостанції «Ехо Москви в Пскові». Ефір був присвячений теракту біля будівлі управління ФСБ по Архангельській області РФ. Пані Прокоп'єва зазначила, що держава «сама виховала» покоління громадян, які борються з нею.

10 липня Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) засудила занесення журналістки Прокоп’євої до офіційного списку «терористів і екстремістів» та закликала припинити її переслідування.

У вересні 2019-го Прокоп'євій висунули звинувачення у виправданні тероризму.

Президент медіакорпорації «Радіо Вільна Європа» / «Радіо Свобода» Джеймі Флай назвав неприйнятним переслідування Прокоп'євої за вираження особистої думки. На його думку, звинувачення на адресу журналістки є спробою «надіслати повідомлення» незалежним журналістам.

Фото: Эхо Москвы

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY