detector.media
20.09.2019 19:00
Суд призначив на грудень розгляд позову NewsOne щодо скасування результатів позапланової перевірки
Суд призначив на грудень розгляд позову NewsOne щодо скасування результатів позапланової перевірки
Підготовче засідання у справі призначено на 9 грудня.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суда міста Києва.

Позивач – ТОВ «Новини 24 години» (логотип NewsOne) – просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 5 вересня 2019 року про результати позапланової виїзної перевірки позивача.

Раніше суд відмовив ТОВ «Новини 24 години» у задоволенні заяви про забезпечення позову, оскільки суд дійшов висновку про її необґрунтованість. У заяві про забезпечення позову позивач просив Окружний адміністративний суд  зупинити дію оскаржуваного рішення Нацради до набрання судовим рішенням у цій справі законної сили. 

Нагадаємо, 9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») за ознаки розпалювання ворожнечі щодо окремих груп українського суспільства в ефірах каналу протягом останнього часу. Таке рішення Нацрада ухвалила за результатами моніторингів ефіру каналу за останній час, у тому числі – ефірів за 8 липня, де обговорювалася ідея спільного з російським телеканалом «Россия» телемарафону «Надо поговорить» і його скасування. Результати перевірки Нацрада кілька разів переносила і планувала розглянути 5 вересня.

5 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу, за що NewsOne раніше вже отримав штраф, але не усунув порушень.

Під будівлею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 5 вересня 2019 року на акцію протесту зібралися близько 50 активістів з вимогою заборонити мовлення телеканалів «112 Україна» і NewsOne та близько 100 людей, які підтримують ці канали. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY