detector.media
04.09.2019 10:44
У Запоріжжі суд оштрафував видання, яке опублікувало фото без згоди автора
У Запоріжжі суд оштрафував видання, яке опублікувало фото без згоди автора
Жовтневий районний суд Запоріжжя за порушення авторських прав оштрафував на 22 тисячі гривень літературно-художнє видання «Запорізький край», яке опублікувало фотографію без згоди фотографа.

Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

Суд частково задовольнив позов автора, стягнувши з порушника компенсацію в розмірі 12 000 гривень та моральну шкоду в розмірі 10 000 гривень.

«Суть спору: позивач як професійний фотограф зробив фотографії людей, які здійснили роуп-джампінг (стрибок з Арочного мосту Запоріжжя). З метою просування свого авторського проєкту серед прихильників даного виду екстремальних заходів він виклав фотографії в одну із соціальних мереж. Згодом йому стало відомо, що відповідач без його згоди надрукував зазначені фотографії в фотоальбомі до літературно-художнього видання "Запорізький край", який мав тираж більше 1000 примірників. Представник відповідача в суді проти позову заперечував, посилаючись на необізнаність про власника фототвору», – йдеться в повідомленні.

Суд апеляційної інстанції погодився з висновками Жовтневого районного суду Запоріжжя та залишив рішення без змін.

Нагадаємо, у липні директор телеканалу «Сіріус» Віталій Мещеряков звинуватив телеканал «112 Україна» у «крадіжці» сюжету.

 

Фото: telegraf.com.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY