detector.media
09.08.2019 19:25
Нацрада оштрафувала канал «МТВплюс» за ретрансляцію NewsOne
Нацрада оштрафувала канал «МТВплюс» за ретрансляцію NewsOne
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила, що мовник не усунув порушення в установлений термін після оголошення попередження.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Рішення про стягнення штрафу Нацрада ухвалила на засіданні 8 серпня після розгляду матеріалів позапланової перевірки ТОВ «Телерадіокомпанія «МТВ-ПЛЮС» (смт Мирне Запорізької області, логотип «МТВплюс»).

Попередження каналу «МТВплюс» було оголошено 7 лютого через не передбачену ліцензією ретрансляцію програм каналу NewsOne в обсязі понад 19 годин на добу. Також компанією було зменшено обсяг культурно-мистецьких, розважальних і дитячих передач, фільмопоказу й частку програм власного виробництва, взагалі не транслювалися науково-просвітницькі передачі. Тобто формат каналу не відповідав ліцензійним умовам.

Компанію зобов’язали протягом місяця увідповіднити свою діяльність законодавчим нормам і умовам ліцензій. Але позапланова виїзна перевірка 29 травня 2019 року виявила ретраняляцію програм каналу NewsOne потягом 18 год. 59 хв. на добу.

Регулятор ухвалив оштрафувати компанію в розмірі 5% суми ліцензійного збору – на 5067,68 грн - та зобов’язав ліцензіата усунути порушення упродовж 2 тижнів.

Раніше Нацрада призначила позапланову перевірку одеському телеканалу Olvia через ретрансляцію передач NewsOne.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY